VÄLKOMMEN TILL SLÄKTFÖRENINGEN KÅRÖD-HEDE!

Här på vår hemsida får du fakta om släkten som härstammar från Orust i Bohuslän.

Vidare kan föreningens medlemmar via hemsidan få aktuella uppgifter från styrelsen och framför allt

kommunicera och publicera texter och bilder som bidrar till att öka kunskaperna om släkten.

I arkivet bevarar vi sådant som man gärna vill kunna ta del av i framtiden.

 

Föreningen har i sin släktforskning utgått från Nils Rasmusson och Inger Olofsdotter båda födda i mitten av 1700-talet i Stala socken på Orust. De gifte sig 1784 och kom sedan att driva jordbruk på Kåröd i Myckleby socken, ett säteri som av ägaren 1783 pantsatts för ett lån han erhållit av Nils Rasmusson och fem andra bönder.

Att Hede ingår i namnet på släktföreningen beror på att den grundades 1976 av personer som alla härstammade från Nils och Ingers dotter Brita f. 1799, som gifte sig med Samuel Larsson från Hede också i Myckleby socken.

Kring dessa personer och deras avkomlingar pågår den släktforskning som är föreningens huvuduppgift.

Vi vill gärna anlägga ett brett perspektiv och att utöver personuppgifter söka belysa samhällsförhållanden och livsmiljöer för att kunna bidra till förståelsen av hur det kunde vara förr.

 

 

Vidare kan föreningens medlemmar via hemsidan få aktuella uppgifter från styrelsen och framför allt kommunicera och publicera texter och bilder som bidrar till att öka kunskaperna om släkten.

I arkivet bevarar vi sådant som man gärna vill kunna ta del av i framtiden. 

Släktregistret - under produktion - samlar genealogiska uppgifter om anfäder och ättlingar till Nils Rasmusson och Inger Rasmusson. Namn, uppgift om födelse- och dödsdatum visas liksom datum för giftermål. I vissa fall finns närmre presentation av personen ifråga. Ibland också ett foto. För nu levande personer visas inga detaljer, endast namn och släktrelation.